Cancan

Moartea nu există/Personalități care s-au înghețat pentru a fi resuscitate în viitor

Tehnologia crionică a permis câtorva personalități să-și păstreze corpul pentru a fi resuscitat cândva, în viitor. Crioconservarea îngheață celulele, țesuturile, organele și orice material biologic prin răcire la temperaturi foarte scăzute, de -196C.

Din 1962, când a avut loc primul procedeu crionic, până în 2013, cînd s-a făcut o ultimă statistică, 270 de persoane fuseseră supuse procedurilor de crioconservare, dar numele acestora sunt păstrate la secret din cauza multor mișcări care condamnă procesul.

 

Cei care au decis să ia parte la procedura de „înghețare” au făcut-o fără riscuri, logica fiind că, dacă au murit oricum, nu mai poate exista vreun pericol.

„Dacă putem reînvia cu succes chiar și o persoană crioconservată și tot ar fi un succes inimaginabil”, a declarat pentru Daily Star profesorul Joao Pedro de Magalhaes, care coordonează Rețeaua de Cercetare a Crioniei și Crioconservării din Marea Britanie.

 

El a explicat că procesul care implică utilizarea azotului lichid are capacitatea de a conserva corpul „la nesfârșit, mii dacă nu milioane de ani”.

 

James Bedford, prima persoană crioconservată

Născut în 1893, profesorul american de psihologie a fost prima persoană care a fost crioconservată. Corpul său se află la Fundația Alcor Life Extension.

Bedford a suferit de cancer la rinichi și și a plătit pentru procesul de conservare. În plus, a lăsat 100.000 de dolari pentru cercetarea crionică.

 

Hal Finney, dezvoltatorul Bitcoin

Hal Finney, dezvoltator al mai multor jocuri pe consolă și Unul dintre primii utilizatori și dezvoltatori de Bitcoin a murit la vârsta de 58 de ani în 2014.

Suferea de scleroză laterală amiotrofică. După ce a fost un timp pe aparate de menținere a vieții, corpul său a fost supus procedurii de conservare crionică la Fundația Alcor Life Extension, așa cum și-a dorit.

Încă din 1992, Finney și soția sa au vizitat Alcor și și-au exprimat intenția de a fi supuși acestei tehnologii.

FM-2030, nume de cod pentru un scriitor iranian

Fereidoun M. Esfandiary este un scriitor american de origine iraniană. El și-a schimbat numele în anii 1970, fiind convins că anul 2030, când ar fi împlinit vârsta de 100 de ani, ar însemna ceva pentru întreaga omenire.

„Numele convenționale definesc trecutul unei persoane: strămoși, etnie, naționalitate, religie. Nu sunt cine eram acum zece ani și cu siguranță nu sunt cine voi fi în douăzeci de ani. Numele 2030 reflectă convingerea mea că acest an va fi un moment magic. În 2030 vom fi fără vârstă și toată lumea va avea o șansă excelentă de a trăi veșnic. 2030 este un vis și un scop. Am o nostalgie profundă pentru viitor”, a declarat acesta înainte de a muri.

FM-2030 a murit de cancer pancreatic la vârsta de 69 de ani în anul 2000 și a fost prima persoană care a fost vitrificată, mai degrabă decât înghețată, dorind să fie resuscitat în 2030.

Jucătorul de baseball Ted Williams 

Capul și corpul legendei de baseball Ted Williams sunt depozitate separat la Fundația Alcor Life Extension.

Ted a murit în 2002, la vârsta de 83 de ani, după ce a suferit un stop cardiac. Deși în testamentul său oficial era scris că vrea să fie incinerat, copiii săi au ales să-l „înghețe”.

 

Potrivit avocatului său, Ted și copiii săi au făcut un pact de familie într-o notă scrisă de mână, „pentru a fi puși în biostază după ce mor” pentru „a putea fi împreună în viitor, chiar dacă este doar o slabă șansă."

Capul său tăiat este ținut într-o capsulă, iar corpul într-un sarcofag crionic, relatează AbcNews.

 

Vizualizări: 3,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Cancan:

Citește și: